Ledenavond

Ledenbijeenkomst vindt plaats elke tweede donderdag van de maand gedurende september tot en met mei. De ledenavond wordt vanaf november 2018 gehouden in het Jannes v/d Sleedenhuis, locatie Wolfsbos, Valkenlaan 5, te Hoogeveen.

Wat wordt er gedaan op deze ledenavonden:

• Er worden zaken besproken aangaande de vereniging, als lid kunt u meepraten en discussiëren over wat er door de vereniging b.v. veranderd zou moeten worden. wat er verbetert kan worden, wat er georganiseerd zou moeten worden.
  • Er wordt uiteraard gesproken over onze hobby, en praktische tips, welke ook voor u van toepassing kunnen zijn.
  • Er worden lezingen gehouden over b.v. kanaries, tropen, parkieten, papagaaien enz.   (ook hier geldt: wat de leden wensen).
  • In oktober altijd een tafelkeuring door deskundige keurmeesters

Maart 2019:

Jaarvergadering gehouden met bestuursverkiezing, voorzitter Henk Bos was aftredend en niet herkiesbaar. Ook 2de voorzitter Geert Kats was aftredend en niet herkiesbaar. Het huidige bestuur is in gesprek met kandidaten. Ook was er deze avond een jubileum, Hielko Reitsma werd gehuldigd omdat hij 25 jaar lid was van de vereniging.

Februari 2019:

Lezing gehouden door René Kleine over het kweken van Europese cultuur vogels, René kon mooi vertellen over de kweek met zijn vogels. Ook over de bouw van zijn volière, dit alles toonde hij met mooie foto’s.

Januari 2019:

Op deze avond werd o.a. gesproken over de afgelopen wereldshow, met welke vogels de leden kweken en wat voor voeding men toepast. een leuke  avond met positieve discussie.

December 2018:

Geen ledenavond i.v.m. opening Districtsshow Drenthe

November 2018:

Deze ledenavond werd de komende Tentoonstelling besproken en de nieuwe locatie bekeken.

Oktober 2018:

Ledenvergadering met tafelkeuring, waarbij 2 deskundige keurmeesters Riekus de Haan voor kanaries en Adrie van Kooten voor de overige vogels (parkieten/tropen/Europese cultuurvogels) de vogels op de tafel samen met de leden keuren/bespreken. Meestal een interactieve avond.

De tafelkeuring was weer een geweldig succes, de aanwezige vogels werden uitvoerig besproken en er werden tips gegeven voor komende Tentoonstelling en de kweek!

Keurmeester Adrie van Kooten bespreekt de vogels.

September 2018:

13 september ledenavond met lezing van Bert Hooijer

Bert doet zijn fotoboek open!

Hij laat veel foto’s zien uit de natuur met o.a. vogels, vlinders, libellen, bomen, planten, orchideeën, slangen, hagedissen, paddenstoelen, knaag en roofdieren.

De ledenavond met de foto’s en het verhaal van Bert was een mooie en leerzame avond!

Juni, Juli en Augustus 2018 geen ledenavond.

Programma mei 2018:

Ledenavond verplaatst van 10 mei naar 17 mei, dit in verband met Hemelvaartsdag.

Op deze avond zal de kweek besproken worden.

Leden vertellen hoe hun kweek was en delen onderling hun ervaringen, vaak een leerzame avond met vele tips en weetjes.

April 2018:

Op 12 april werd er een lezing gegeven door Riekus de Haan C.O.M. Keurmeester van Kleurkanaries en van Vorm- en Postuur kanaries.

Dit was een zeer leerzame lezing over postuur en kleurkanaries.