Bezoek vogelpark Walsrode

           

 

Zaterdag 19 mei 2018 was het weer zo ver we gingen met 24 personen naar vogelpark “Walsrode”. De vorige keren dat wij gingen was 13 mei 2007 en 21 mei 2011.

Half acht vertrokken we vanaf winkelcentrum Nije Nering in Hoogeveen.

Het weer was redelijk een beetje motregen en de temperatuur slechts 11 graden  maar een goede airco had de bus prima verwarmt. Hoe verder wij Duitsland in kwamen hoe zonniger het werd. Zelfs 18 graden in het park, prima weer.

Ook in Duitsland wordt aan de weg gewerkt met als gevolg een file met een vertraging van een uur. Om 11.20 uur waren we op de plaats van bestemming.

Door deze late aankomst gaf de chauffeur gelijk aan om ook een uur later te vertrekken .

 Het park zag er als vanouds schoon en opgeruimd uit. De vogels gehuisvest in prachtige ruime volières.

Nu was het de gelegenheid om de vogels van heel dicht bij te bekijken of soms stiekem aanraken.  De verscheidenheid was enorm van klein tot heel groot. Van de grote Condor en Struisvogel tot de kleinste de Colibrie. Je kon aan de vogels zien dat ze het prima naar hun zien hadden. Jammer dat de vele kleuren rododendrons bijna waren uitgebloeid maar al met al gaf het toch een kleurrijk geheel.

De demonstratie met de roofvogels en Pelikanen was goed verzorgd en was weer uitgebreider dan voorgaande jaren. Het was niet erg druk in het park zodat je voldoende ruimte en tijd had om een leuke foto van de vogels te maken.

Half vijf waren we allemaal weer terug in de bus om weer te vertrekken naar Hoogeveen.

Deze keer geen file en waren wij om half acht weer in de Nije Nering om moe en voldaan naar huis te gaan.

Een zeer geslaagde dag en zeker de moeite waard om in de toekomst te herhalen.

 

Bert

              

            

 

 

 

 

 

Terug naar boven