Tentoonstelling

Voor iedere vogelliefhebber die vogels kweekt is de jaarlijkse vogelshow, welke wordt gehouden in november of december, weer een hoogtepunt. Dit is een afdelingstentoonstelling van onze vereniging. Uiteraard kunt u ook uw vogels insturen naar de Districtstentoonstelling, ook naar de nationale tentoonstelling in de IJsselhallen te Zwolle.

De vraag is dan weer of men goede vogels heeft gekweekt, zodat je weet of men op de goede weg is. Wij raden dan ook iedere kweker aan, om een aantal vogels in te sturen. Zonder beoordeling van de keurmeesters, blijft het voor uzelf altijd de vraag of u wel of niet goede vogels heeft, die aan de standaardeisen voldoen. Dit geldt zeker voor degene die pas met de vogelkweek is begonnen.

In februari wordt er een bingo gehouden, waarbij ook de gewonnen prijzen van de tentoonstelling zullen worden uitgereikt.

 

Tentoonstelling 2023:

Een impressie van de keuring.

De show werd druk bezocht.

Onderstaand artikel was geschreven voor de krant.

Volièrevereniging FAUNA huldigt kampioenen.

Vogelvereniging Fauna houdt weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling.in het Jannes van der Sleedenhuis aan de Valkenlaan. Donderdagavond was de opening, nadat overdag al de beoordeling van de vogels had plaatsgevonden door erkende keurmeesters. De bekroonde vogels onderscheiden zich door een rozet aan de kooi en een kampioensbeker voor de eigenaar. Verder werden op deze avond de (40 jarige) jubilarissen Theo Dijk, Henk Bos en Jan van der Sleen 50 jaar lid van de vogelbond in het zonnetje gezet met een jubileumspeld en feestelijk bloemetje. ‘De tentoonstelling is in het Jannes v/d Sleedenhuis locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan, in Hoogeveen. De show is te bezoeken van vrijdag 10.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. De  bewoners van het Jannes kunnen op vrijdag en zaterdag komen kijken naar de prachtige vogels. Het is voor hen een mooie gelegenheid binnen te lopen en een kijkje te nemen bij de vogelsport.

Op deze tentoonstelling laten de leden van de vereniging hun kweekresultaten zien aan het publiek en strijden ze onderling om de kampioensbeker. Er is een grote verscheidenheid aan vogels te zien, zoals kanaries, Europese cultuurvogels en vele soorten parkieten van groot tot klein. De vogels worden op deze show voorzien van voer door zaadhandel Mevago uit Hollandscheveld. Ook werden de vogels gekeurd en tentoongesteld onder het nieuwe led-licht dat beschikbaar is gesteld door Beugelink Totaaltechniek.

Gedurende het hele jaar zijn de vogelliefhebbers bezig om de juiste koppels samen te stellen waaruit mooie jonge vogels te verwachten zijn. Vervolgens zijn ze een lange periode bezig met de voorbereiding op de tentoonstelling. Kort voor de show worden de vogels gewassen en gepoetst, de nagels bijgeknipt, de houdingen getraind en men laat de vogels geleidelijk wennen aan de tentoonstellingskooi. Gisteren werden de vogels door deskundige keurmeesters gekeurd en hieruit kwamen de volgende kampioenen naar voren: kampioen jeugd Tess Oelen met een kleurkanarie melanine satinet geel intensief met 91 punten, kampioen Jaap Giethoorn met een kanarie Lipochroom wit 93 punten + bondsmedaille, kampioen kleurkanarie Pigment EK Bert Hooijer met 92 punten zwart geel intensief, kampioen Postuurkanarie EK Ferdie Boertien met een kanarie Lizard met 93 punten + bondsmedaille, kampioen Europese Cultuurvogels EK René Kleine met een kleine Barnsijs 93 punten + bondsmedaille, kampioen duifjes Raymond Oelen met een Senegalduif met 92 punten, kampioen kleur grasparkiet Jan van der Veen met een kleurgrasparkiet SL Ino Groen met 93 punten + bondsmedaille, kampioen standaard grasparkieten EK Jan de Goede met een standaard grasparkiet groen 94 punten + bondsmedaille + derby kampioen. Kampioen Grote parkieten EK Lucas Hogenkamp met halsbandparkiet 92 punten, kampioen Neophema’s Gerrit Wienen met een Turquosineparkiet roodbuik groen 93 punten + bondsmedaille, kampioen stellen Jan Vriend met postuurkanarie Duitse Kuif wit met 185 punten, kampioen stammen Rene Kleine met een Kleine Barnsijs met 372 punten. Kampioen vijf beste EK vogels van de show Robertus Benning, 465 punten. Algemeen kampioen OK Henk Ekkel met Turquoisineparkiet met 92 punten. Algemeen kampioen EK Robertus Benning met een valkparkiet wildkleur pop met 95 punten + bondskruis.

Op de foto de kampioenen van links naar rechts: Ferdie Boertien, Henk Ekkel, Raymond Oelen, Tess Oelen, Gerrit Wienen, Bert Hooijer, Robertus Benning, Rene Kleine, Jan de Goede, Jan van der Veen. Op de foto ontbreken Jan Vriend, Lucas Hogenkamp en Jaap Giethoorn.

Tentoonstelling 2022:

Volièrevereniging FAUNA huldigt kampioenen.

Onderstaand artikel stond in de Hoogeveensche Courant.

Vogelvereniging Fauna houdt voor het eerst na twee jaar weer een vogeltentoonstelling. ‘Het lijkt of mensen weer opnieuw gestimuleerd zijn na de corona periode’ aldus voorzitter John Fransen. ‘Iedereen doet z’n best dit tot een succes te maken.’ Donderdagavond was de opening, nadat overdag al de beoordeling van de vogels had plaatsgevonden door erkende keurmeesters. De bekroonde vogels onderscheiden zich door een rozet aan de kooi en een kampioensbeker voor de eigenaar. Maar voordat de festiviteiten begonnen werd even stilgestaan bij het overlijden van het zeer gewaarde lid Joop Strijker. Joop was jarenlang bestuurslid van FAUNA en altijd actief voor de vereniging en had jarenlang zitting in de tentoonstellings-commissie. Verder werden op deze avond de (25 jarige) jubilarissen Alfred Echten en Henk Ekkel in het zonnetje gezet met een jubileumspeld en feestelijk bloemetje.  ‘De tentoonstelling is in het Jannes v/d Sleedenhuis locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan, in Hoogeveen. De show is te bezoeken van vrijdag 10.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. De  bewoners van het Jannes kunnen op vrijdag en zaterdag komen kijken naar de prachtige vogels en dit is voor hen een prachtige afleiding om even binnen te komen kijken in de vogelsport.

Op deze tentoonstelling lieten de leden van de vereniging hun kweekresultaten zien aan het publiek en streden ze onderling om de kampioensbeker. Er was een grote verscheidenheid aan vogels te zien zoals kanaries, Europese cultuur vogels en vele soorten parkieten van groot tot klein. De vogels werden op deze show voorzien van voer door zaadhandel Mevago uit Hollandscheveld..

Gedurende het hele jaar zijn de vogelliefhebbers bezig om de juiste koppels samen te stellen waaruit mooie jonge vogels te verwachten zijn. Vervolgens zijn ze een lange periode bezig met de voorbereiding op de tentoonstelling. Kort voor de show worden de vogels gewassen en gepoetst, de nagels bijgeknipt, de houdingen getraind en men laat de vogels geleidelijk wennen aan de tentoonstellingskooi. Gisteren werden de vogels door deskundige keurmeesters gekeurd en hieruit kwamen de volgende kampioenen naar voren. Kampioen jeugd Daniel Benning met Elegantparkiet groen met 92 punten en bondsmedaille. Kampioen Jan Vriend met een kanarie Lipochroom wit dominant 93 punten. Kampioen kleurkanarie Pigment EK Jan van der Sleen met 93 punten en Bondsmedaille met kanarie melanine satinet geel intensief. Kampioen Postuurkanarie EK Henk Snippe met kanarie Arlequim Portugais met 92 punten. Kampioen Europese Cultuurvogels EK René Kleine met Sijs bruin pop 92 punten. Kampioen Zebravinken EK Marco Linthorst met Zebravink pastel zwartborst bleekrug grijs man 91 punten. Kampioen tropen René Kleine met een Magellaansijs wildkleur met 92 punten en bondskruis. Kampioen kleur grasparkiet Lambert Lenten met kleurgrasparkiet EF Spangle geelmasker met 91 punten. Kampioen standaard Grasparkieten EK Jan de Goede met een Grasparkiet EF spangle grijsgroen 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen valkparkieten Robertus Benning met  valkparkiet wildkleur man met 92 punten. Kampioen Grote parkieten EK en derby kampioen Jan Oosterhuis met halsbandparkiet pallid serie 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen stellen Jan Vriend met postuur kanarie Duitse kuif wit 184 punten. Kampioen stammen  Henk Snippe met Arlequim Portugais gladkop met 371 punten. Kampioen vijf beste EK vogels van de show Jan van der Sleen 462  punten. Algemeen kampioen OK Lucas Hogenkamp een Halsbandparkiet bleekstaart serie met 92 punten. Algeheel kampioen is geworden Jan van der Sleen met een kanarie Lipochroom geel intensief met 93 punten, deze kanarie zat in een stel.

Op de foto de kampioenen van links naar rechts: Lambert Lenten, Jan van der Sleen, Lucas Hogenkamp, Jan Vriend, jeugdlid Daniël Benning, Robertus Benning, René Kleine, Jan de Goede, Marco Linthorst en Henk Snippe. Jan Oosterhuis ontbreekt op deze foto.

De jubilarissen Henk Ekkel en Alfred Echten.
Keurmeesters aan het keuren
Keurmeesters aan het keuren.
Keuren bij de vluchten.
De bekers voor de kampioenen.
Kijk deze is ook goed!
De bewoners van het Jannes liepen af en aan.

Tentoonstelling 2021:

Helaas ging de onderlinge tentoonstelling ook dit najaar niet door i.v.m. de Corona crisis.

Tentoonstelling 2020:

Helaas ging de onderlinge tentoonstelling dit najaar niet door i.v.m. de Corona crisis.

Tentoonstelling 2019:

Volièrevereniging FAUNA huldigt kampioenen 2019.

Volièrevereniging Fauna hield haar jaarlijkse tentoonstelling voor de tweede keer in het Jannes v/d Sleedenhuis locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan, in Hoogeveen. De show is wederom weer een groot succes geworden, ruim 230 vogels werden tentoongesteld. Vele toeschouwers vonden de weg naar het Jannes, ook vele bewoners maakten gebruik van dit bijzondere evenement in hun woongebouw. Afgelopen vrijdag werden de vogels door deskundige keurmeesters gekeurd en hieruit kwamen de volgende kampioenen naar voren: Algemeen kampioen en tevens kampioen kleurkanarie pigment EK werd Bert Hooijer met kanarie Bruin geel intensief 94 punten en bondskruis. Kampioen Jeugd Daniël Benning met een Elegant parkiet Ino 92 punten. Kampioen Kleurkanarie Vetstof EK Lammert Otten met kanarie Geel Mozaïek T2 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Postuurkanarie EK Henk Beugelink met een Fife Fancy donkerbont intensief 92 punten. Kampioen Europese Cultuurvogels EK Joop Strijker met een kleine Barmsijs donkerfactorig man 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Zebravinken/Tropen EK Marco Linthorst met Zebravink Bleekrug Grijs man 92 punten. Kampioen standaard Grasparkieten EK John Fransen met een Grasparkiet Donkergroen 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Grote parkieten EK Bertus Benning met Valkparkiet wildkleur pop 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen stellen Bert Hooijer met kanarie Bruin geel intensief 183 punten. Kampioen vijf beste EK vogels van de show Bert Hooijer met 460 punten. Algemeen kampioen OK Bert Untied met een Dybowski Astrilde met 92 punten.

De opbouw
De Keuring
Administratie
Ringencontrole
De bekers waar om gestreden wordt
Op de foto de kampioenen van links naar rechts: Marco Linthorst, John Fransen, Lammert Otten, Bert Hooijer, Bert Untied, Joop Strijker, Henk Beugelink, Bertus Benning en jeugdlid Daniël Benning.
Nieuw gezelschapsvolière.
Uitleg geven, waarom deze vogel zo goed is!

Bezoekers

Tentoonstelling 2018:

 

Volièrevereniging FAUNA huldigt kampioenen.

Volièrevereniging Fauna hield haar jaarlijkse tentoonstelling voor het eerst in het Jannes v/d Sleedenhuis locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan, in Hoogeveen. De show is een groot succes geworden. Vele toeschouwers vonden de weg naar het Jannes, ook vele bewoners maakten gebruik van dit bijzondere evenement in hun woongebouw. Op deze tentoonstelling lieten de leden van de vereniging hun kweekresultaten zien aan het publiek en streden ze onderling om de kampioensbeker. Er was een grote verscheidenheid aan vogels te zien zoals kanaries, Europese cultuur vogels en vele soorten parkieten van groot tot klein. De vogels werden op deze show voorzien van voer door zaadhandel Van der Wal.

Gedurende het hele jaar zijn de vogelliefhebbers bezig om de juiste koppels samen te stellen waaruit mooie jonge vogels te verwachten zijn. Vervolgens zijn ze een lange periode bezig met de voorbereiding op de tentoonstelling. Kort voor de show worden de vogels gewassen en gepoetst, de nagels bijgeknipt, de houdingen getraind en men laat de vogels geleidelijk wennen aan de tentoonstellingskooi. Afgelopen vrijdag werden de vogels door deskundige keurmeesters gekeurd en hieruit kwamen de volgende kampioenen naar voren: Algemeen kampioen en tevens kampioen Grote Parkieten EK Robertus Benning met Valkparkiet Ino 93 punten en bondskruis. Kampioen Kleurkanarie Vetstof EK Jan van der Veen met kanarie Rood intensief met 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Postuurkanarie EK Henk Snippe met kanarie Arlequim Portugais gekuifd 92 punten. Kampioen Kleurkanarie Pigment EK Lenny Vos met een Kanarie Agaatopaal geel mozaïek T-1 met 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Europese cultuurvogels EK Joop Strijker met Kleine Barmsijs donkerfactor pop met 93 punten. Kampioen Kleurgrasparkiet EK Marco Linthorst met Kleurgrasparkiet Fallow Groen 90 punten. Kampioen standaard Grasparkieten EK Jan de Goede met een Grasparkiet Lichtgroen met 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen vijf beste EK vogels van de show René Kleine met 464 punten. Algemeen kampioen OK Robertus Benning met een Valkparkiet palefallow man met 93 punten.

Op de foto van links naar rechts: Henk Snippe, Marco Linthorst, Jan van der Veen, Lenny Vos, Robertus Benning, Jan de Goede, Joop Strijker en René Kleine.
Sfeerimpressie!
De keuring!
Terug naar boven