Tentoonstelling

Voor iedere vogelliefhebber die vogels kweekt is de jaarlijkse vogelshow, welke wordt gehouden in november of december, weer een hoogtepunt. Dit is een afdelingstentoonstelling van onze vereniging. Uiteraard kunt u ook uw vogels insturen naar de Districtstentoonstelling, ook naar de nationale tentoonstelling in de IJsselhallen te Zwolle.

De vraag is dan weer of men goede vogels heeft gekweekt, zodat je weet of men op de goede weg is. Wij raden dan ook iedere kweker aan, om een aantal vogels in te sturen. Zonder beoordeling van de keurmeesters, blijft het voor uzelf altijd de vraag of u wel of niet goede vogels heeft, die aan de standaardeisen voldoen. Dit geldt zeker voor degene die pas met de vogelkweek is begonnen.

In februari wordt er een bingo gehouden, waarbij ook de gewonnen prijzen van de tentoonstelling zullen worden uitgereikt.

Tentoonstelling 2019:

Volièrevereniging FAUNA huldigt kampioenen 2019.

Volièrevereniging Fauna hield haar jaarlijkse tentoonstelling voor de tweede keer in het Jannes v/d Sleedenhuis locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan, in Hoogeveen. De show is wederom weer een groot succes geworden, ruim 230 vogels werden tentoongesteld. Vele toeschouwers vonden de weg naar het Jannes, ook vele bewoners maakten gebruik van dit bijzondere evenement in hun woongebouw. Afgelopen vrijdag werden de vogels door deskundige keurmeesters gekeurd en hieruit kwamen de volgende kampioenen naar voren: Algemeen kampioen en tevens kampioen kleurkanarie pigment EK werd Bert Hooijer met kanarie Bruin geel intensief 94 punten en bondskruis. Kampioen Jeugd Daniël Benning met een Elegant parkiet Ino 92 punten. Kampioen Kleurkanarie Vetstof EK Lammert Otten met kanarie Geel Mozaïek T2 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Postuurkanarie EK Henk Beugelink met een Fife Fancy donkerbont intensief 92 punten. Kampioen Europese Cultuurvogels EK Joop Strijker met een kleine Barmsijs donkerfactorig man 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Zebravinken/Tropen EK Marco Linthorst met Zebravink Bleekrug Grijs man 92 punten. Kampioen standaard Grasparkieten EK John Fransen met een Grasparkiet Donkergroen 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Grote parkieten EK Bertus Benning met Valkparkiet wildkleur pop 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen stellen Bert Hooijer met kanarie Bruin geel intensief 183 punten. Kampioen vijf beste EK vogels van de show Bert Hooijer met 460 punten. Algemeen kampioen OK Bert Untied met een Dybowski Astrilde met 92 punten.

De opbouw
De Keuring
Administratie
Ringencontrole
De bekers waar om gestreden wordt
Op de foto de kampioenen van links naar rechts: Marco Linthorst, John Fransen, Lammert Otten, Bert Hooijer, Bert Untied, Joop Strijker, Henk Beugelink, Bertus Benning en jeugdlid Daniël Benning.
Nieuw gezelschapsvolière.
Uitleg geven, waarom deze vogel zo goed is!

Bezoekers

Tentoonstelling 2018:

Volièrevereniging FAUNA huldigt kampioenen.

Volièrevereniging Fauna hield haar jaarlijkse tentoonstelling voor het eerst in het Jannes v/d Sleedenhuis locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan, in Hoogeveen. De show is een groot succes geworden. Vele toeschouwers vonden de weg naar het Jannes, ook vele bewoners maakten gebruik van dit bijzondere evenement in hun woongebouw. Op deze tentoonstelling lieten de leden van de vereniging hun kweekresultaten zien aan het publiek en streden ze onderling om de kampioensbeker. Er was een grote verscheidenheid aan vogels te zien zoals kanaries, Europese cultuur vogels en vele soorten parkieten van groot tot klein. De vogels werden op deze show voorzien van voer door zaadhandel Van der Wal.

Gedurende het hele jaar zijn de vogelliefhebbers bezig om de juiste koppels samen te stellen waaruit mooie jonge vogels te verwachten zijn. Vervolgens zijn ze een lange periode bezig met de voorbereiding op de tentoonstelling. Kort voor de show worden de vogels gewassen en gepoetst, de nagels bijgeknipt, de houdingen getraind en men laat de vogels geleidelijk wennen aan de tentoonstellingskooi. Afgelopen vrijdag werden de vogels door deskundige keurmeesters gekeurd en hieruit kwamen de volgende kampioenen naar voren: Algemeen kampioen en tevens kampioen Grote Parkieten EK Robertus Benning met Valkparkiet Ino 93 punten en bondskruis. Kampioen Kleurkanarie Vetstof EK Jan van der Veen met kanarie Rood intensief met 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Postuurkanarie EK Henk Snippe met kanarie Arlequim Portugais gekuifd 92 punten. Kampioen Kleurkanarie Pigment EK Lenny Vos met een Kanarie Agaatopaal geel mozaïek T-1 met 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Europese cultuurvogels EK Joop Strijker met Kleine Barmsijs donkerfactor pop met 93 punten. Kampioen Kleurgrasparkiet EK Marco Linthorst met Kleurgrasparkiet Fallow Groen 90 punten. Kampioen standaard Grasparkieten EK Jan de Goede met een Grasparkiet Lichtgroen met 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen vijf beste EK vogels van de show René Kleine met 464 punten. Algemeen kampioen OK Robertus Benning met een Valkparkiet palefallow man met 93 punten.

Op de foto van links naar rechts: Henk Snippe, Marco Linthorst, Jan van der Veen, Lenny Vos, Robertus Benning, Jan de Goede, Joop Strijker en René Kleine.
Sfeerimpressie!
De keuring!