Lid Fauna wereldkampioen

Fauna huldigt Wereldkampioen.


Nederland was blij dat ze het belangrijkste vogelfestijn van de wereld mocht organiseren: de tentoonstelling COM Mondial! Dit werd van 10 tot 13 januari gehouden in de IJsselhallen te Zwolle.

Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen jaarlijks op de Mondial bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen, in de hoop een prestigieuze prijs te winnen. Dé bekroning van een fokseizoen.
In Zwolle kwamen ze afgelopen week vanuit alle hoeken en gaten van de wereld, de vogelliefhebbers met hun vogels, in totaal bijna 25000 uit 36 landen

Ook uit Hoogeveen bracht Erik Koopman zijn Roodbuik Turquoisine parkieten mee, waar hij al op diverse tentoonstellingen prachtige resultaten mee had behaald. Op de Drentse districtsshow werd Erik al kampioen met een maximum puntentotaal van 95 punten.
Maar de mooiste score behaalde Erik op de Mondial met zijn Roodbuik Turquoisine parkieten: hij werd in zijn klasse wereldkampioen en behaalde ook zilver en brons met zijn topvogels.

Erik is al vanaf zijn 15e jaar bezig met het houden en kweken van vogels. Hij is begonnen met kanaries, en had vervolgens vele soorten wildzang waaronder zwartkopsijzen, goudvinken enz. Hij is inmiddels 33 jaar bezig met zijn vogels: één koppel Bonte Boeren heeft hij al ruim 30 jaar in zijn bezit! Nu kweekt Erik ruim 5 jaar met de Roodbuik Turquoisine parkieten en met succes. Sinds Erik vogels heeft is hij lid van volièrevereniging Fauna uit Hoogeveen: ruim 33 jaar.

Fauna huldigt Wereldkampioen. Nederland was blij dat ze het belangrijkste vogelfestijn van de wereld mocht organiseren: de tentoonstelling COM Mondial! Dit werd van 10 tot 13 januari gehouden in de IJsselhallen te Zwolle. Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen jaarlijks op de Mondial bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen, in de hoop een prestigieuze prijs te winnen. Dé bekroning van een fokseizoen. In Zwolle kwamen ze afgelopen week vanuit alle hoeken en gaten van de wereld, de vogelliefhebbers met hun vogels, in totaal bijna 25000 uit 36 landen Ook uit Hoogeveen bracht Erik Koopman zijn Roodbuik Turquoisine parkieten mee, waar hij al op diverse tentoonstellingen prachtige resultaten mee had behaald. Op de Drentse districtsshow werd Erik al kampioen met een maximum puntentotaal van 95 punten. Maar de mooiste score behaalde Erik op de Mondial met zijn Roodbuik Turquoisine parkieten: hij werd in zijn klasse wereldkampioen en behaalde ook zilver en brons met zijn topvogels. Erik is al vanaf zijn 15e jaar bezig met het houden en kweken van vogels. Hij is begonnen met kanaries, en had vervolgens vele soorten wildzang waaronder zwartkopsijzen, goudvinken enz. Hij is inmiddels 33 jaar bezig met zijn vogels: één koppel Bonte Boeren heeft hij al ruim 30 jaar in zijn bezit! Nu kweekt Erik ruim 5 jaar met de Roodbuik Turquoisine parkieten en met succes. Sinds Erik vogels heeft is hij lid van volièrevereniging Fauna uit Hoogeveen: ruim 33 jaar.
Op de foto gemaakt door André Weima: Erik omhangen met zijn gouden, zilveren en bronzen medailles te midden van zijn kampioenen. Hij werd namens het bestuur van Fauna gefeliciteerd door John Fransen.

Geef een reactie

Terug naar boven